
Akyaka, Deniz ve Plaj
Akyaka’ya geldiğinizde denizin maviliği sizi içine çekecektir. Suyu gördüğünüz anda ayaklarınızı hemen oracıkta suya sokmak için bir hamle yapacağınızdan eminiz. Her an suya atlayabilirsiniz. Akyaka’da kıyı boyunca denize girilebilecek bir çok nokta vardır.
Akyaka Sahili – Akyaka Halk Plajı
Akyaka’ya tatile gelenlerin denize girmek için ilk tercih ettikleri kumsaldır. Plaj biraz kısa (250mt) ama arkaya doğru geniştir. (25 mt) Plaj alanı çok büyük olmamakla birlikte hafta arası sakindir. Hafta sonları Akyaka’yı günlük ziyaret edenler ile birlikte kalabalık olur, yer bulmak güçleşir. Akyaka plajı çevre ödülüne sahip “Mavi Bayraklı” statüsüne sahip özel bir kumsaldır. Plaj oldukça güzel doğal bir kumla kaplıdır. Çocukların rahatlıkla oynayabileceği, suyun sığ olması nedeniyle de güvenli bir plajdır. Su’ya kıyıdan girdikten sonra 20-25 metre ilerleseniz bile su hala sığdır. Bu yüzden yüzme bilmeyenler Akyaka halk plajında çok rahat ederler. Kumsalda şezlonglar bulunmakta ve kiralanmaktadır. Rahatlıkla şezlonglara uzanabilir, kıyı’ya vuran dalga sesleri eşliğinde güneşlenebilir ve kristal berraklığında ki deniz suyunda serinleyebilirsiniz. Kumsalın hemen arkasında kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Gün boyu yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı bu noktalardan karşılıyabilirsiniz. Ama dikkat etmenizi öneririz, Akyaka’nın sıcağı insanı çabuk çarpar, akşam yataken sorun yaşayabilirsiniz.

Akyaka Sahili – Akçapınar Plajı
Akyaka liman iskelesinin hemen solunda bulunan kumsal, uzun kıyı şeridi ileri de ki Akça Pınar köyü kıyı şeridine kadar uzar. Bu kumsalın ortalarında “Uçurtma Sörfü” (Kite Surf) tesisleri bulunmaktadır. Kumsalın sonunda Akça Pınar plajı bulunmaktadır. Bu sahile ulaşmak için Azmak Akarsuyu’nun denize döküldüğü alanda bulunan tahta köprüyü geçerek ulaşabilirsiniz. Kumsal doğal haliyle daha sakindir. Gökova Körfezinin batıdan gelen meltem rüzğarlarına en açık olan alandır. Bu yüzden uçurtma sörfü için tercih edilen noktadır.

Akyaka – Koy 72
Akyaka orman alanı içinde bulunan Gökova A Tipi mesire alanı içinde denize girilebilecek birkaç nokta vardır. Mesire alanı içerisinde yürüyüş parkurlarından çok sayıda merdiven inişiyle denize giriş noktalarına ulaşılabilirsiniz
Bu noktalar Gökova Körfezine hakimdir. Körfezin doğal güzelliklerini görebileceğiniz alanlardır. Ama denize gireceklerin dikkat etmesi gereken konu, bu alanlar dağın yamaçları denize dik inmesinden dolayı suya girdiğiniz alanlar kıyı olmasına rağmen derindir. Koy 72’de kıyıdan hemen suya adım attığınızda derindir ve giderek derinleşir. Yüzme biliyorsanız çok güzel noktalardan biridir. Deniz gözlüğünüzü takarak suya girmenizi ve körfezin üstündeki doğal zenginliklere eşlik eden su altı zenginliğini de görmenizi öneririz. Kendiniz bir an akvaryum içinde yüzüyormuş gibi hissedeceksiniz. Derin suda yüzmekten hoşlanaların tercih edecekleri noktalardan biridir.

Akyaka – Albay Koyu
Akyaka Orman alanı içinde bulunan Gökova A Tipi mesire alanı içerinden yine çok sayıda merdiven inişiyle ulaşabileceğiniz denize giriş noktalarından birisidir. Kıyı çok derin değildir. Suyun sığ olması deniz dibini daha rahat görmenize imkan verecektir. Su genellikle serindir.

Akyaka – Burun 30
Akyaka halk plajının sağ tarafında denize doğru çıkıntı yapan burundur. Halk plajında rahatlıkla görülür. Burun olması nedeniyle su derindir. Akyaka halk plajına bakan kısmından suya balıklama dalış yapabilirsiniz.Körfeze açık olduğu için su dalgalı olabilir.

Akyaka – Bungalow Evleri Mevki
Akyaka Orman kampı içerisinde bulunan bungalow evlerinin kıyısıdır. Bu alanda denize girilebilecek iki nokta vardır. Su burada serindir.
Akyaka’nın tadını çıkarmak ve huzurunu yaşamak için sizleri bekliyoruz.


